På initiativ av SFM Svenska försäkringsförmedlares förening presenterades förra året ett nytt forum inom finans, försäkring och tech för att skapa ett bredare utbyte och ett större nätverk inom försäkringsdistribution, InsureNet.

  • Vi fick en heldag på temat försäkringsdistribution där vi lyckades fånga de digitala, de internationella och de svenska förutsättningar som påverkar branschen i bred bemärkelse och de kunder som möter branschen dagligen. Dialogen vi skapade tillsammans med talare och deltagare var mycket uppskattad och idag tar vi InsureNetvidare och presenterar programmet för InsureNet 2024. I årets program väljer vi att lyfta utmaningar och möjligheter med AI, hur vi attraherar nya medarbetare till branschen samt förutsättningar och konsekvenser som följer med nya regelverk såsom Open Insurance, FIDA och Retail Investment Strategy, säger vd Tove Hässler.

Dagen kommer innehålla både internationella och nationella gäster inom finans, försäkring och tech. Bland annat kommer finansmarknadsminister Niklas Wykman, EU- kommissionen, Folksams vd Ylva Wessén, Finansinspektionen, Fintech- föreningens generalsekreterare Roslana Cederhage och Bas Prins grundare av FortyTwoAI att delta.

  • Vi ser mycket fram emot en dynamisk dialog med flera panelsamtal samt möjligheten för deltagare att under dagen mötas och utbyta erfarenheter, knyta kontakter och gemensamt öka förståelsen för den snabba utveckling som sker i branschen i bred bemärkelse, avslutar Tove Hässler. 

Program och anmälan till InsureNet den 28 november går att ta del av på www.insurenet.se

Presskontakt:

Emilie.wiklund@sfm.se